AmericanOss op Sportpark de Neervelden

Oss – In de wijk Schadewijk speelt sinds bijna 40 jaar de gelijknamige voetbalclub FC Schadewijk haar thuiswedstrijden. Dit gebeurt aan de Scheldestraat op het sportpark “De Neervelden”. Het sportpark was tot dusver alleen in gebruik als voetbalpark. Dit zal per 1 December veranderen met de komst van AmericanOss. 

Over AmericanOss

Geheel in de trend van de tijd om meer uit sportparken te halen zal de Amerikaanse auto-oldtimer club AmericanOss met twee units neerstrijken op sportpark De Neervelden. 

Opgericht in 2018 is AmericanOss een club voor liefhebbers en/of eigenaren van Amerikaanse auto’s en dan het liefst oldtimers. De club is opgericht om kennis en ervaringen uit te wisselen, aan auto’s te sleutelen en uiteindelijk gewoon gezellig samen te zijn. Uiteindelijk is de doelstelling om tegen kostprijs, de auto’s rijdende te houden. Naast gezellige avondjes en feestjes in de winter is er vooral veel bedrijvigheid in de zomer. Er worden dan diverse auto-meetings bezocht, toertochten georganiseerd en regelmatig in samenzijn van vrienden en families gebarbecued. Al met al een gezellige club voor het hele gezin.

Link met FC Schadewijk

Social Media heeft beide partijen bij elkaar gebracht. Het was Henk van Nuland van AmericanOss die een oproep deed op Facebook. In deze oproep was hij op zoek naar een locatie voor het onderbrengen van de club-units. Deze oproep werd door Luc Godfroid van FC Schadewijk opgepikt en zo kwamen de gesprekken op gang. Na goedkeuring van zowel bestuur, de ALV van FC Schadewijk en de gemeente Oss zullen beide partijen officieel vanaf 1 december het sportpark delen. 

Vergoeding

De vergoedingen liggen vooral in het meehelpen opknappen en onderhouden van het sportpark.