Boekel uit altijd lastig

Een mooie zonnige herfstdag. Waar het weer een mooie rol speelde had FC Schadewijk een lastige zondag. Boekel was op alle fronten sterker. Kortom een zondag om snel te vergeten.

Nog niet thuis gewonnen

Boekel speelde vorig jaar nog nacompetitie maar had dit seizoen, tot dusver in de competitie, nog niet thuis gewonnen. Toch was er de wetenschap dat het een lastige wedstrijd zal worden, het is een tegenstander waar absoluut strijd in zit en dat merkten de mannen uit Oss al vanaf de aftrap. Boekel toonde veel energie en inzet en dwong Schadewijk terug in de eigen helft. Hierdoor werd FCS gedwongen om de lange bal te spelen. Iets wat absoluut niet het spelletje is van de Ossenaren. En toch, na 25 minuten, de 0-1 voor FC Schadewijk. Het was Lucas Groen die voor de voorsprong zorgde in Boekel. Zijn afstandsschot vanaf 20 meter verdween in het doel van Boekel.

0-1 naar 2-1 binnen enkele minuten

Lang konden de mannen in Groen echter niet genieten van deze deze voorsprong. Nog voor de thé stond alweer de 1-1 op het scorebord. Het leek de ruststand te worden maar dat was niet zo. Want in de naspeeltijd van de eerste helft was het na een goede redding van keeper Roelofs een bal die afketste van het lichaam van Henk Brans en zo werd het nog voor rust 1-2.

Iets meer druk

De tweede helft begon FCS meer druk te zetten. Maar het was opletten geblazen Boekel bleef gevaarlijk met snelle uitbraken. Zo was er op de 64 minuut een bal op de paal door de goede spits van Boekel.  Boekel was dichter bij de 3-1 dan Schadewijk bij de 2-2. Uiteindelijk besliste Boekel de wedstrijd  enkele minuten voor einde door de 3-1 te maken. Het mocht vandaag niet baten voor FC Schadewijk. FCS kon vandaag absoluut geen vuist maken tegen deze stugge ploeg en zodoende verliest Schadewijk uiteindelijk ook terecht.

Foto’s van de wedstrijd (Met dank aan Boekel)

Geluk bij een ongeluk

De andere wedstrijden in de top van de 3e Klasse B eindigden in een gelijkspel, waardoor de schade enigszins beperkt blijft voor Schadewijk.

Bekijk hier de Actuele stand