De volgende 3 punten!

Het zijn de Schijndelse weken voor FC Schadewijk. Volgende week thuis tegen SV Avanti’31 en gisteren tegen rksv Schijndel / De Wit. In een wedstrijd die grotendeels door FCS gedomineerd werd, stond er uiteindelijk een 2-1 overwinning voor de groen-witten op het scorebord. De volgende 3 punten in da pocket! Plaats vier nog steeds in handen en bijna op zichthoogte met plek 2 & 3.

Weinig aan de hand

Om 14:00 werd er gefloten voor de aftrap in Schijndel. Vanaf de eerste minuut domineerde Schadewijk. Met enkele goede kansen kon het ook niet anders dan dat het FC Schadewijk was die zou gaan scoren. Na 15 minuten was het raak en scoorde Benjamin Duah de 1-0 voor de gasten uit Oss. Je kunt gerust stellen dat er geen vuiltje aan de lucht was de eerste helft. Op een kans na van Schijndel die keurig door keeper Roelofs gepareerd werd, was het tot dusver een rustig middagje voor de achterhoede. Uiteindelijk ging het met de nipte voorsprong de pauze in.

Fel Schijndel

Direct nadat de scheidsrechter vloot voor het begin van de tweede helft, stond er een ander Schijndel op het veld. De gastheren kwamen gedreven en stukken feller het veld op. Het zorgde voor 20 zware minuten voor de mannen in groen-wit. Schijndel drukte, en kwam in het begin echter niet verder dan het doelgebied van Schadewijk. En toch stond er, na ruim een uur spelen, de gelijkmaker op het scorebord.Vaak is dat een positief kantelpunt voor de scorende ploeg maar dat bleek toch anders. Het was namelijk FCS dat door het doelpunt wakker geschud werd en eindelijk weer aan haar eigen spel kwam. Met rust en het geloof dat het goed komt, bleef FC Schadewijk spelen.

Laatste minuten

Waar het vorige week nog zo mis ging in de laatste minuten was het nu anders voor FCS. Het was in de 89e minuut een doelpunt van Dani van der Weg die met zijn inzet tekende voor de 3 punten. Waar je vorige week op het allerlaatste moment twee punten verliest, win je ze nu.

Na afloop was assistent-trainer Dicky van den Akker dan ook lovend over zijn team:

“Ik ben blij dat Dani hier weet te scoren, dit is goed voor zijn zelfvertrouwen en hopelijk gaan er nog meer doelpunten van hem volgen. Uiteindelijk was het een prima teamprestatie zowel door de basis spelers maar zeker ook door de invallers. De 3 punten waren dik verdiend en ik kijk uit naar volgende week thuis tegen Avanti. Met de gretigheid en de wil van de 18 jongens ben ik er van overtuigd dat we ook dan weer de 3 punten moeten kunnen veiligstellen. Ik wil dan ook bij deze mijn complimenten aan de boys uitspreken. Tot nu toe erg goed seizoen!”

Stand en uitslagen: Klik hier