Wedstrijd die een minuut te lang was

Op een kletsnatte zondagmiddag in een herfstachtig Oss ontving FCS het Helmondse RKPVV. Uiteindelijk eindigde de hard maar fair bevochten wedstrijd in een 1-1 remise. Na afloop bleek dat de wedstrijd voor FC Schadewijk net een minuut te lang duurde.

Eerste helft

Het was de topwedstrijd in de 3e Klasse D.

FC Schadewijk (4e) ontving RKPVV uit Helmond, de koploper. Over deze ploeg, vorig jaar gepromoveerd, was niet veel bekend behalve dat er enkele erg goede jongens tussen zitten. Ook heeft RKPVV de reputatie dat ze met een gezonde vechtersmentaliteit te werk gingen. Ook in Oss zou het niet anders zijn. Toch was het Lionel Limburg die met een mooie kopbal FCS op een 1-0 voorsprong. Het mag dan wel tegen de verhouding in geweest zijn, maar de groen-witten hebben gevochten voor wat ze waard zijn, aangedreven door Mo Aslan. Uiteindelijk gaf de verdediging van FCS weinig weg in de eerste helft en ging het met de nipte voorsprong de pauze in. Wellicht had wel al een 2-0 voorsprong kunnen of wellicht moeten zijn. Het was Benji Duah die een grote kans niet kon verzilveren net voor het einde van de eerste helft.

Tweede helft

Ook in de tweede helft bleef FCS geconcentreerd en creëerde kansen. Maar weer mocht het, na kansen van Benji Duah en Tom Vos, niet baten om de marge te vergroten en zo bleef RKPVV hopen. De ploeg uit Helmond voerde de laatste 25 minuten de druk flink op en het krakte achterin bij FCS maar nog steeds was het de 1-0 die op het scorebord te zien was. Dit ook, door enkele fantastische reddingen van keeper Martin Roelofs. Hij ontpopte zich tot held van de dag. Alles wat RKPVV afvuurde was voor de keeper van FCS. Tot dat ene moment in de 93e minuut. Een hele makkelijke bal glipt door de vingers van de beste man van het veld en het werd uiteindelijk toch nog 1-1. Dit gun je niemand, behalve als je een rood wit shirtje aan had.

Vreugde en uitdagen

Wat zich onmiddellijk na het doelpunt afspeelde aan zijde van RKPVV was zowel treurig als lachwekkend tegelijk. Spelers die voor Roelofs gingen staan en deze probeerden uit te dagen. Hetzelfde gebeurde ook met de bank van FCS en het publiek. Gelukkig weten we in Oss beter en gebeurde er helemaal niets. Uiteraard is de vreugde bij RKPVV te begrijpen, maar zo tekeer gaan…

Uiteindelijk pak je een punt tegen de verrassende koploper, maar voelt het toch als 2 punten verlies. Opvallend was de vechtlust die de mannen van Gaby Kuipers lieten zien. Als FCS dezelfde energie in wat mindere tegenstanders legt dan kunnen we ook in het vervolg de aansluiting met de top behouden. Volgende week is de wedstrijd uit tegen Schijndel/De Wit, nieuwe ronde nieuwe kansen.

Klik hier voor de actuele stand en het programma

Check hier ook het interview met Gaby Kuipers na afloop van de wedstrijd.