Een mooi verjaardagscadeau voor Kuupke

Na de zeperd twee weken geleden tegen Boekel nog vers in het geheugen en een beker-pauze, ging FC Schadewijk nu op bezoek bij nummer laatst BMC uit Berlicum. Maar het werd al vanaf de eerste minuut duidelijk dat de jongens vandaag echt zin in hadden en trakteerden de jarige trainer Gaby Kuijpers aka “Kuupke” op een mooie 6-0 overwinning. Een heel mooi verjaardagscadeau voor Kuupke, die uiteindelijk in de kantine nog uitbundig gevierd werd.

Heer en meester

Vanaf de aftrap was FCS heer en meester en speelde met een geweldig hoog tempo op elke linie. Het was dan ook wachten op een snelle 0-1. Na 15 minuten viel deze dan ook op aangeven van Eveleens werkte Benji Duah de bal onhoudbaar voor de keeper tegen de netten.  Dezelfde Duah tekende nog geen kwartiertje later ook voor de 0-2. Gezien het speelverloop meer dan terecht. Nog steeds in de eerste helft viel ook de 0-3. Het was Luc Ceelen, die sinds lange tijd weer in de basis stond, die loon naar werk kreeg. Hij tikte de bal beheerst binnen. Iedereen dacht dat dit de ruststand zou worden, maar Eveleens dacht daar klaarblijkelijk anders over. Met een droge knal bepaalde hij dat er met 0-4 moest worden gerust.

Zelfde beeld ook in de tweede helft

Na de thee wilde BMC meer gaan voetballen, maar dat was maar van korte duur. FCS domineerde de wedstrijd weer. Na goede kansen die helaas eindigden op de paal en de lat, was het Dani van de Weg die zijn hard werken zelf beloonde en de bal in de 87e minuut achter de keeper gleed. 0-5 de eindstand, dacht men. Nee, opnieuw die dekselse Eveleens die daar anders over dacht. Vrije trap, knal, doelpunt.

2e plek in een rare maar oh zo mooie competite

Uiteindelijk werd het een rustige middag in Berlicum met een mooie 0-6 overwinning. In de 3e Klasse D staat FC Schadewijk nu op een hele mooie 2e plek in een sandwich tussen 2 teams uit Helmond. RKPVV verloor voor het eerst dit seizoen. De achterstand op de koploper uit Helmond is 3 punten. Directe concurrent en stadgenoot Margriet kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Volgens assistent trainer Dicky van den Akker, blijft echt een rare competitie, maar zeker een van de mooiste in regio! Volgende week speelt FC Schadewijk thuis een mooie gemeentelijke derby tegen Nooit Gedacht (10e) uit Geffen. Een lastige tegenstander en zo is ieders steun daarom welkom. We zien jullie graag bij FC Schadewijk om 14:30.

Actuele stand: klik hier

Het werd een nog een gezellige verjaardag voor trainer Kuijpers: