Een zondag om snel te vergeten!

Je hebt van die wedstrijden en zondagen die je snel moet vergeten. Tegen Nijnsel was het zo’n dag. FCS verloor met 2-0 uit bij Nijnsel in een bizarre wedstrijd met een negatieve hoofdrol voor de scheidsrechter.

Snelle voorsprong

Dat het een moeilijke zondag zou worden was al na enkele minuten duidelijk. Nijnsel speelde gretig en blufte FCS op alle fronten af. Zo was het ook niet verwonderlijk dat er na 15 minuten spelen een 1-0 op het scorebord stond. Nijnsel bleef gaan en zo was het al binnen het half uur weer raak. Met deze 2-0 voorsprong ging het ook de rust in.

Door wat omzettingen door training Gaby Kuijpers in de rust, liep de tweede helft wat beter en was FCS in staat om meer druk op het elftal van Nijnsel te leggen. Toch zou de wedstrijd een bizarre ontknoping krijgen. Daar waar FCS bemoeid was om de achterstand weg te werken was het de scheidsrechter die enkele zeer twijfelachtige beslissingen deed. Gevoelsmatig was het zo dat ieder appel voor hands of overtreding vanuit de kant van Nijnsel door de scheidsrechter gehonoreerd werd. Zo ook na ruim een uur spelen.

Twee keer Rood voor FCS

Joey van Heeswijk kwam wat onbesuisd een duel invliegen, maar uiteindelijk leek er weinig aan de hand. Althans dat vonden spelers aan beide kanten. Maar de scheids dacht er anders over: Rood! FCS verder met tien man. Ondanks deze onverdiende rode kaart bleef FCS mee voetballen. Jammer genoeg was men voorin niet al te scherp en zo werden de nodige kansen ook na de overdreven rode kaart niet benut.

Enkele minuten later een hele gekke situatie. Opnieuw rood voor een speler van FCS. Wat was er gebeurd: Volgens het “hartstochtelijk” protesteren van de trainer van Nijnsel had Lucas Groen een tik aan een speler uitgedeeld. Maar niemand had iets hiervan meegekregen, niet de spelers noch de scheids. Maar de trainer bleef beweren dat het echt zo was. Groen had een elleboog uitgedeeld. De scheidsrechter, dhr Van Dalen ging hierin mee, en lied zich duidelijk beïnvloeden door de trainer. Vervolg een tweede rode kaart. FCS verder met negen man. Belangrijk detail, de tegenspeler van Groen wist niets van een vermeend contact of elleboog. Toch erg vreemde gang van zaken.

Uiteindelijk bleef het bij de 2-0. FCS en de scheidsrechter hadden hun dag niet. Kortom deze wedstrijd heel snel vergeten.

Tot volgende week

Door deze eerste nederlaag zakt FCS af na de 4e plek. Volgend weekend staat er een thuiswedstrijd op het programma met als tegenstander de koploper RKPVV uit Helmond. Uiteraard bent u van harte welkom op Sportpak De Neervelden. Afgetrapt wordt er om 14:30. Tot dan!