Overwinning FCS -Dani & Dani op dreef!

Aan de hand van Ties, pupil van de week, werden de mannen het veld opgestuurd. Op een druilerige zondagmiddag werd menig support getrakteerd op mooi voetbal aan de Neervelden. Vooral Dani & Dani waren op dreef! Dani Eveleens en Dani van de Weg waren de smaakmakers en zorgden samen met de andere jongens voor een mooie 3-0 overwinning op Avanti’31. Vooral gezien het vertoonde spel in de eerste helft, een zeer verdiende overwinning van FC Schadewijk! Hiermee blijft Schadewijk bovenaan meedraaien en passeert stadsgenoot Margriet op de ranglijst.

Druk vanaf de 1e minuut

Vanaf het begin domineerde FC Schadewijk de wedstrijd met ontzettend goed verzorgd veldspel waarbij vooral de achterhoede met Quekel, Brans en van Heeswijk de spitsen van Schijndel geen millimeter ruimte gaven. Dit gaf de middenvelders van Schadewijk de kans om hun eigen spelletje te ontplooien. De 1-0 liet dan ook zodoende niet lang op zich wachten. Na 15 minuten spelen was het Dani van de Weg (onthoud die naam zal nog vaker voorkomen in dit stuk), die na een fantastische actie van naamgenoot Dani Eveleens (komt ook vaker voor), raak schoot. Eveleens ging op rechts met zijn feilloze techniek en snelheid een aantal Avanti spelers voorbij en gaf een voorzet op maat. Van de Weg wist hier wel raad mee en schoot FC Schadewijk op voorsprong.

Dani & Dani op dreef!

Wederom een kwartier later, rond de 30e minuut spelen, was het weer Dani & Dani die zorgden voor de 2-0. Weer was het Eveleens, die met een voorzet op maat weer een groot aandeel aan dit doelpunt had. De afronding vanVan de Weg was niet misselijk. Hij nam de voorzet op de slof en schoot met een volley vanuit de voorzet van Eveleens de bal, via de binnenkant van de paal, in de netten. Het was genieten op de Neervelden in Oss van het vertoonde spel maar vooral ook van de doelpunten.

Tweede helft, ander beeld

Avanti zette in de pauze behoorlijk wat om waardoor FC Schadewijk plots niet meer zo kon spelen dan in de eerste helft. De gasten drukten nu hun stempel op de wedstrijd en FCS werd teruggedrongen in de eigen helft. De 2-1 hing in de lucht. Maar Schadewijk zou Schadewijk niet zijn als het, ook in onderdrukking, toch probeert een doelpunt te maken. En zo gebeurde dit ook 20 minuten voor einde. En zoals al gewend deze middag waren het weer de heren Eveleens en van de Weg die de hoofdacteurs waren. Na een goede bal van Vos, ging Eveleens weer op avontuur en behield het overzicht. Resultaat, derde assist op van de Weg en dus hattrick voor de spits van FC Schadewijk. Het was nu de dag van Dani & Dani en uiteindelijk werd van de Weg bedankt met een publiekswissel.

Na deze overwinning wacht volgende week Boekel uit op de mannen van FCS. Dit zal geen makkie worden, maar als FC Schadewijk strijdlust blijft tonen met goed combinatievoetbal dan zal ook die horde genomen kunnen worden.

Publiekswissel [Video]

 

Stand in de 3e Klasse D: Klik hier