Stormige middag: FC Schadewijk wint met 3-0

Het was gisteren alles behalve ideale voetbalconditie op de Neervelden. Door storm Dennis was het voor de spelers en de supporters een stormige middag. Uiteindelijk wint FC Schadewijk overtuigend met 3-0 en is de nu met 5 punten voorsprong de enige koploper in 3e Klasse D.

Storm Dennis had bijna de wedstrijd doen aflasten, maar scheidsrechter Ulijn wilde toch aftrappen. Door de hevige wind waaiden alle ballen verschillende kanten op en op een mooi potje combinatie voetballen hoefden de toeschouwers en trainers dus niet te rekenen. Na 15 minuten was het Tom Liemburg die voor de 1-0 zorgde, ook doordat de bal dood voor z’n voeten viel door de wind ronde de Schadewijkse Messi mooi af met een boogbal.

Een kwartiertje later was het Eveleens die met een mooie actie de steeds beter spelende Dani van de Weg wist te vinden en beheerst de 2-0 binnen tikte. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft had FCS de wind mee en was er enigszins combinatiespel te verkennen. In de 70e minuut was het Benji Duah die de bal direct op zijn pantoffel nam en de eindstand bepaalde. 3-0!

Gezien de medekoplopers punten lieten liggen, is FC Schadewijk we nu alleen koploper. Maar assistent-trainier Dicky van den Akker waarschuwt: “Laten we de rust bewaren, want na een weekje feesten volgt de volgende kraker en wel uit tegen RKPPV!”

De actuele stand vind je hier