Thuisnederlaag tegen Nooit Gedacht uit Geffen

Vandaag kwamen de mannen uit Geffen op bezoek op de Neervelden. Zowel uit als thuis altijd een tegenstander om rekening mee te houden. Het werd uiteindelijk een lastige middag en verloor FC Schadewijk voor de 3e keer dit seizoen.

Goede opening, maar daarna onder druk

Vanaf de aftrap tot de 10e minuut opende FC Schadewijk de wedstrijd sterk. Daarna waren het echter de mannen uit de Geffen die FCS  flink onder druk zetten. Schadewijk kwam nauwelijks meer aan het voetballen. Gevolg was dat spelers uit positie liepen en er werd slordig gevoetbald werd. Na ruim 20 minuten was het gevolg dan ook de 0-1.Een aanval door de as van de verdediging werd door Geffen koudbloedig afgerond. 0-1 stond het ook na 45 minuten.

Eveleens geblesseerd en FCS met 10 man

Na rust kwam Mo Aslan in het veld voor Eveleens die met een blessure achterbleef in de kleedkamer. FCS kwam in de tweede helft beter in het spel maar zonder hier profijt van te hebben. Na ruim een uur voetballen kwam Geffen gevaarlijk voor het doel van Schadewijk en het schot van de spits van Nooit Gedacht werd door FC Schadewijk verdediger Joey van Schijndel met de hand uit het doel gehaald. Gevolg, Schedwijk met een man minder en penalty voor Geffen. Penalty werd benut door Nooit Gedacht en zo stond er zo’n 20 minuten voor einde een 0-2 op het scorebord.

Het is een gek voetbalfenomeen maar door de rode kaart ging FCS weer voetballen en kreeg het team het voor elkaar om druk te zetten in de helft van Nooit Gedacht. Geffen kwam nu niet meer aan spelen toe en een kwartier voor einde was het Dani van de Weg die de 1-2 binnentikte. Na een dubbele wissel aan zijde van Schadewijk, begon het geloof in een puntje te groeien. Heurkens had vlak voor tijd voor de gelijkmaker kunnen tekenen en was dan zonder twijfel Man of The Match geweest. Had, want als je je eigen kans niet afmaakt dan doet de tegenstander dit. In een uitgespeelde counter, tekende Geffen voor de eindstand: 1-3.

Volgende week speelt FC Schadewijk uit tegen Den Dungen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden gezien de stand. Wij zien jullie dan ook graag in Den Dungen om 14:00

Actuele Stand